Paardencoaching

Paarden coaching

 

 

 

 

 

 

 

 

Een paard heeft een instinct om snel te vluchten voor problemen. Dat instinct wordt versterkt door constant contact met mensen.

Persoonlijkheden die de gemiddelde natuur begeert en persoonlijkheden die de natuur fascineert willen verliezen voor een goed paard.

—————————–

Als gevolg van de dreiging van een roofdier, heeft het paard een vermogen om te vertellen wanneer het op het punt staat te worden aangevallen. Het paard weet onmiddellijk wat het roofdier van plan is. Wanneer een mens een plotselinge beweging of een plotseling geluid maakt, negeert het paard de mens. Als het paard een roofdier hoort, kan het onmiddellijk handelen om gevaar af te wenden.

Als het paard er dan toch in slaagt aan de aanval te ontkomen, kan het niet weglopen, omdat het nog steeds op de hoogte is van het gevaar. Daarom zal het paard zich moeten concentreren op het kalm en alert blijven voor beschermingsdoeleinden.

Het paard hoort de mens meestal wel, maar is niet in staat te communiceren. Het ontwikkelen van deze communicatie is de vaardigheid die wordt aangenomen.

Wanneer paarden vertrouwd zijn met mensen, kan het paard communiceren vanwege de adrenalinestoot die onmiddellijk optreedt na een donkere stop. Een snelle wilde vlucht is een uitstekende kans voor een paard om zelf adrenaline toe te dienen.

Wanneer een roofdier aanvalt, zal het paard zijn welzijn ook met de mensen delen. Indien het paard door andere paardeneigenaars werd opgeleid, zal het geneigd zijn te beseffen dat het bedreigen van de mensen het probleem zal oplossen in plaats van hen op te jagen.

Maar wat als het paard met de mensen vecht? Wat als hun rantsoenen op zijn? Dan moeten zij, net als het paard, kalm en alert zijn in het geval dat een crisis hen uitdaagt.

Sommigen beschouwen dit als een vorm van intimidatie. Ik heb het echter gezien als een mooie, vredige en bijzondere vorm van communicatie tussen paard en mens.

Dit soort begrip en vertrouwen ontwikkelt zich op natuurlijke wijze, via de natuurlijke wegen van paarden. Het blijkt een getuigenis te zijn van wat het paard heeft geleerd door jaren van contact met de mens.

Het paard weet wanneer de mens niet weg is. Het paard weet wanneer de mens zich verwijdert. Het paard weet wanneer het zich moet terugtrekken als een mens nadert.

Wanneer deze prachtige natuurlijke instincten van het paard tot uiting komen in de menselijke training, vormt dit de basis voor paarden coaching en paardenstalking.

Leave a Reply

Your email address will not be published.