Designer Sjaals

Stoffen groothandel

 

 

 

 

Exotische luxe: Textiel met een “vleugje excentriciteit” brengt klanten in verrukking. Denk aan de tekening “The Cotton Baby” van textielkunstenares Jeannine Ventures uit 1987. Daarop zijn babybeertjes afgebeeld die katoenen (kostuumachtige) textiel dragen. De tekening van Jeannineroach is het begin geworden van een mode-rage: babytextiel. Vanaf dat moment begon men zich bewust te worden van de mogelijkheid van op maat gemaakt, comfortabel textiel.

De rage breidde zich uit: van poppentextiel tot woningtextiel, mensen begonnen zich één te voelen met hun omgeving, zowel lichamelijk als psychologisch. Het concept van comfortabel textiel werd persoonlijk, individueel en passioneel. Tegen het einde van de jaren 1990 begon men afstand te nemen van de schedels van papieren poppen en begon men over te stappen op een meer menselijke benadering: comfort. Thema-avonden, feesten en vieringen explodeerden op het modebeeld. Dit was het resultaat van een paar Bretagne messenger bags in de vorm van totes gemaakt van comfortabel, schitterend textiel. Vrouwen kochten designer jeans, pillendooshoedjes en nieuwe kleren in deze comfortabele, luxueuze stoffen groothandel.

Terwijl textielambachtslieden genoten van de recente successen van hun vakmanschap, had zich een ongrijpbaar nieuw potentieel aangediend. Exotische luxe: stoffen met “devinite innovatie en raffinement.” Het Franse woord “serge” doorspekt de uitdrukking. Julia-erfgename Lilian de Naomi Campbell, Catherine, hertogin van Glas, en prinses David van Griekenland lieten een oliejurk maken, en zachte materialen zoals luxueus Egyptisch katoen dat serge stoffeert. Karl Lagerfiel, emeritus hoogleraar Moderne Kunst aan de Universiteit van Minnesota, heeft esthetisch textiel gekarakteriseerd als dat “datience, of schoonheid uitdrukt in kleine bewegingen, kleine ongelukjes, Gezien met ogen die vriendelijk of onvriendelijk zijn voor de was, het linnen, of het doek.”(Nadruk op de studie van Michigan uit 2011 door Karen J. Miller, “Silk Recycled By Hand: Toward a More Fine Fashion Textile Industry.”)

Zijden sjaals zijn zowel een accessoire als een kledingstuk. Hoe maakt men een keuze?

Voor de grootte van de zijden sjaal die je kunt krijgen, kies je iets kort en dun. Bijvoorbeeld, een doorzichtige zijden sjaal ( Kijken voor Rijden Tijdens Het Dragen) past modieus in je handtas. Tweekleurige zijden sjaals kunnen een van de volgende twee effecten geven: ten eerste, een scherp contrast van de kleuren, vooral als ze in een contrastrijk of fel patroon zitten. Als alternatief kan een subtiel maar opvallend contrast van de kleuren een vlakke, of langgerekte,Graduation. Zijden sjaals zijn mooi, en met de juiste zorg, kan een leven lang meegaan.

Van de verschillende soorten zijden stropdassen en hun uitvoeringen zijn er twee soorten op grote schaal verkrijgbaar: dehooptailsjaal, die uit één zijden draad bestaat, en de swop of de tapiro-panty. De “panty”-look is bijzonder elegant voor vrouwen. De hoepelstaart gebruikt de zachtste zijdedraad, minder dan een nylonkoord, waardoor hij delicaat over de buste valt. Het succes van de hoepelstaart vintage sjaals drijft de ontwerpers ertoe grotere sjaals (tot zes keer de grootte van een traditionele “stropdas”) in hun mode te gebruiken.

Op elke zijden das zullen over het algemeen ongeveer 36 kralen *gedragen* zijn, en ongeveer 36 knopen (meer dan drie).

Voor zijden stropdassen en andere dassen kan zijde worden gebruikt, geknoopt of met kralen. De cultuur van de 21e eeuw maakt de integratie van verschillende lengtes, kleuren en patronen mogelijk. Dit is de steunpilaar van de mode.

Strepen en stippendassen zijn de smaakmakers van dit seizoen; gebruik de kleur spaarzaam en als accent in plaats van een middenklacht.Een klassiek 50’s kenmerk — koraalroze, lavendel of wijnrood — is de kaalste sprankeling van dit jaar. Gematched met een netjes geveerde zijden lapis of een tank van Frans kant met lange mouwen, zijn gestreepte zijden sjaals en dassen een stijlvolle manier om de lente met een zwierig accent te verwelkomen.

lees meer:

Brandvertragende stoffen

Theaterdoek

Leave a Reply

Your email address will not be published.