Warrior Assault Systems: de ultieme bescherming op het slagveld

Warrior Assault systems

 

Warrior Assault Systems, of kortweg WARS, is een overkoepelende term die verschillende soorten gevechtssystemen omvat die ontworpen zijn om troepen het meest geavanceerde niveau van bescherming te bieden dat op het slagveld mogelijk is. De systemen bestaan vaak in de vorm van harde en zachte pakken, maar ze hebben allemaal een gemeenschappelijk doel – soldaten een volledig pakket bescherming bieden tegen kogels en andere vormen van aanvallen. De ruimste definitie geldt voor zachte lichaamspantsersystemen die soldaten beschermen tegen klein vuur en granaatscherven. De meest specifieke omvat gepantserde auto's, gevechtsvoertuigen en zelfs onbemande grondvoertuigen (UGV). In dit artikel richten we ons specifiek op UGV's, omdat die de afgelopen jaren het meest ontwikkeld zijn. We gaan ook kijken naar hardpak gevechtssystemen zoals die in mechs, oorlogsmachines en gevechtspakken. Deze zijn meestal duurder dan hun zachte pakken, maar ze bieden veel meer bescherming tegen low-tech aanvallen zoals explosieven.

Wat is harde bepantsering?

Als het over gevechtssystemen gaat, is het eerste wat in je opkomt waarschijnlijk 'harde bepantsering'. Maar wat is het precies?

Harde bepantsering biedt bescherming tegen verschillende soorten aanvallen. Het eerste type is kinetische energie – wanneer een kogel uit een geweer wordt afgevuurd, kan worden verwacht dat hij het doelwit met kinetische energie zal raken. Dit is de reden waarom pantser zo belangrijk is – hoeveel energie het ook absorbeert, het kan nog steeds een menselijk lichaam binnendringen. De tweede soort aanval is een bedreiging tegen het pantser zelf. Bepantsering is ontworpen om bestand te zijn tegen doordringende kogels en projectielen. Bepantsering kan worden ontworpen om de impact van een kogel te absorberen of om het projectiel af te buigen.

Harde bepantsering is een soort samengestelde bepantsering die zowel op land als op zee kan worden gebruikt. Het is ontworpen ter bescherming tegen aanvallen vanaf het land en vanaf zee. Harde bepantsering op zee is gemaakt van staal. Wanneer een schip beweegt, bewegen de stalen platen in het pantser mee – dit wordt flexpantser genoemd. Het flex pantser maakt het schip minder kwetsbaar voor explosieven.

Zachte bepantsering voor bescherming tegen kogels en granaatscherven.

Zachte kogelwerende systemen zijn ontworpen om bescherming te bieden tegen kogels en granaatscherven. Ze zijn bijzonder nuttig om dekking te zoeken in een gevecht, alsook voor verkenning. Kogelvrije vesten bestaan uit een zachte buitenlaag en een binnenlaag van Kevlar, een synthetische vezel die zeer goed bestand is tegen scheuren en schuren. Kevlar is een geweven stof, en de geweven stof maakt het bestand tegen scheuren, snijden en schuren. Er zijn twee soorten kogelvrije vesten: de zachte pantservest, die het meest voorkomt, en de harde pantservest. Beide soorten kogelwerende vesten zijn ontworpen om bescherming te bieden tegen kogels, maar ze zijn ontworpen om dat op verschillende manieren te doen.

Hard Suit gevechtssystemen voor bescherming tegen explosieven

Hardpak gevechtssystemen zijn bedoeld om troepen te beschermen tegen explosieven door de impact van explosieven te absorberen of door de trillingen te blokkeren die gewoonlijk de explosie veroorzaken. Het meest voorkomende type hardpak is het Exoskelet (ook bekend als Powered Armor). Exoskeletten zijn robotpakken die zijn ontworpen om te worden bestuurd door mensen erin. Ze zijn bedoeld om te worden bediend door een menselijke piloot, en ze worden gebruikt om de piloot te verplaatsen, om hem te helpen zware machines te bedienen, en om zijn eigen gewicht te kunnen tillen. Andere soorten harde pakken zijn het klimpak, dat door speciale operatietroepen wordt gebruikt om kliffen te beklimmen, en het onderwaterpak, dat bedoeld is om op zee of in rivieren te patrouilleren.

Conclusie

In de wereld zijn nieuwe gevechtssystemen ontstaan die de troepen kunnen beschermen tegen kogels en explosieven. Deze systemen zijn bedoeld om zowel op de grond als in de lucht te worden gebruikt, en ze kunnen worden gecategoriseerd als zacht en hard.

Tot de zachte gevechtssystemen behoren kogelvrije vesten, helmen en ballistische brillen. De harde gevechtssystemen omvatten kogelvrije vesten, radars en de gevechtscomputersystemen. Deze gevechtssystemen zijn bedoeld om de troepen te beschermen tegen de meest voorkomende bedreigingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *