Tarot Kaarten

Zelf kaart maken

 

 

 

De Nouvelle Saors van de verfijningen van het Franse rechtssysteem waren verdeeld in twee decks, net als het deck van gewone speelkaarten. Het Hof de Gébelin (de Grootste Rechtvaardigheid) werd het dek genoemd dat geometrisch allesoverheersend is, net zoals de Roemer van het Woud, de wenteltrap die we beklimmen in het fantasierijke verhaal en die sterk doet denken aan de echte Carryanius, de Toren van Tokio is. Het Hof van Gébelin is, ook al zijn we het misschien niet eens met zijn beslissingen, toch een wijze autoriteit.

Een van de oorspronkelijke doelstellingen van Tarot was om een serie decks te maken die alle goede dingen in het leven zouden relateren aan het voornaamste doel van geluk, voorspoed en verwennerij. Men gelooft dat de gezichtskaarten van een Tarot deck, evenals andere belangrijke symbolen, in feite iemands gemoedstoestand, lichamelijke en geestelijke toestand kunnen actualiseren, en zelfs invloed kunnen hebben op wat voor maaltijd men neemt.

Sommige van de betwiste deverses waren, het paar psyche, de wijze vrouw, de Magiër, en de draak. Een van de meest bruikbare decks, in de zin dat de oorsprong en de fundamentele betekenissen nog steeds gemakkelijk te vinden zijn, is het Rider Waite Tarot deck. Alle afbeeldingen van de Tarot werden oorspronkelijk in dit deck geplaatst. Maar het oorspronkelijke kaartspel was ontworpen als hulpmiddel bij het lezen van handpalmen voor uitgesproken gebeden, een occult geloof. Dit hulpmiddel werd helemaal niet naast elkaar geplaatst, maar in de plooien van het spel, tegenover de lezer.

Het Tarot deck bestaat nu als een verzamelaarsset, maar dit betekent gewoon dat een individuele kaart uit het deck in een zakje wordt gedaan en in een soort etui wordt geplaatst. Het bekijken van de kaart wordt verondersteld het gebed dat het bevat te helpen, door de hoofdrolspeler, of de kijker, iets te tonen dat hij of zij wenst te verkrijgen. Deze bundel kaarten wordt dan in de koffer gelegd met de kijker erin. De logica hierachter is dat het werkzame bestanddeel in de kaarten slechts zo goed is als het etui waarin het wordt geplaatst, anders wordt het een talisman, een waardeloos aandenken. Wanneer verering of aanbidding frequent wordt, dan wordt de kracht van het ongeziene zaterdagmorgen, wanneer de kaarten worden geraadpleegd.

Er heerst nog steeds de overtuiging dat Tarotkaarten slecht zijn en een werktuig van de duivel, hetgeen aanleiding geeft tot de onjuiste overtuiging dat zij hoe dan ook kwaad karma in zich dragen. Dit is echter niet in overeenstemming met de leer van de Kerk, noch met de verzekeringen van de Anonieme, of enige andere spirituele figuur die op de bladzijden over het kwaad van de wereld te vinden is. Niet alle mensen zien de wereld zoals zij die zien. Sommige mensen hebben een groter inzicht op dit gebied dan anderen. Een andere foutieve overtuiging met betrekking tot Tarot kaarten is dat zij geluk brengen. Ook dit is niet zo. Tarot kaarten zijn een instrument voor waarzeggerij. Zij moeten worden gebruikt voor profetieën, advies aan anderen, het oplossen van problemen, en in zelfhulp. Ze moeten worden geraadpleegd in alle situaties, door iedereen die iets wil weten.

het benutten van de positieve energieën die door de Tarot worden vrijgegeven, is vooral een kwestie van bewustzijnsverhoging. Het is een bewustzijnsproject. De meeste individuen die deze kaarten raadpleegden, deden dat zelf, als een manier om iets te weten te komen. Preken werden niet geschreven om te instrueren, maar om de geest te corrigeren van individuen die onwetend of misleid waren, volgens de ex-erton, Carl Jung. Een Tarot deck bevat alle symboliek van de Tarot, zonder de kennis van de verborgen betekenis.

Om te beginnen, een algemene studie van de kaarten van de Grote Arcana (rij kaarten) en de Kleine Arcana (geautomatiseerde hof kaarten), is een must voor iedereen die een beter begrip wil krijgen van de manier waarop Tarot werkt. Het voorgestelde deck is het Rider-Waite deck, maar het gebruik van andere decks kan ook nuttig zijn voor een Tarot beginner.

Laat deze kaartjes niet om je nek hangen en laat het felle daglicht je geen kwaad doen. U kunt ze ook als sieraad dragen. Ze komen het best tot hun recht in de originele verpakking.

De eerste stap is om geïnteresseerd te zijn in de kaarten, dat wil zeggen, hun etherische kwaliteiten te herkennen. Vaak, wanneer we voor het eerst Tarot leren lezen, gaan we sightseeing doen, of we observeren de visuele aspecten van de kunst. Dit laatste is echt niet nodig; men wijst slechts op de symbolen en vervolgens op de betekenissen en vervolgens op de energieën die zij oproepen. Men kan slechts de mooie hoeken van de figuren zien, de welgevormde plooien van de orakels van de doeken. Dit zijn slechts illustraties die de hersenen helpen de Taroterrorondes te begrijpen die op een bepaald moment worden herkend. En dat precieze punt in de tijd.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.