De geschiedenis van het werelderfgoed

St. Mark Basiliek In Venetiƫ

Het werelderfgoed in de kastelenindustrie is het resultaat van het harde werk en de vele jaren toewijding aan de aroma-industrie.

Van de 8 bedrijven die vandaag de dag nog steeds actief zijn op dit gebied, zijn er meerdere familiebedrijven. Bovendien worden de producten nog steeds met dezelfde hoogste kwaliteit en volgens dezelfde normen geproduceerd.

Om 7 uur 's morgens begonnen de fabrieken rond Ceramika Artystyczna Bolesffee met de voorbereiding van de tonnen keramiek die in de ovens zouden worden vernietigd. Dit werd gevolgd door avondvieringen in de fabrieken waar de arbeiders nog steeds hun beste producten produceerden.

Vijf dagen later waren de twee fabrieken volledig gesloten. Elke methode en elk apparaat dat was ontworpen, werd onmiddellijk in werking gesteld. Iedereen kreeg zijn deel van het speciale loon dat door de werkgevers was vastgesteld.

Nu konden alleen de naaste familieleden van de arbeiders de zakken met keramiek krijgen die in de oven werden geproduceerd. En hun loyaliteit en aanhang waren zo groot dat die zakken uitgroeiden tot fabelachtige antiquiteiten, die gemakkelijk vele malen meer waard waren dan de eenvoudige zakken die zij vervingen.

In de loop der jaren ontwikkelde zich de gewoonte om deze antieke voorwerpen te verzamelen naast andere voorwerpen, vooral oude porseleinkunst. Verschillende fabrieken en groothandelaars zijn zich met deze handel gaan bezighouden. Tegenwoordig houden duizenden mensen zich hiermee bezig.

De moderne techniek waarbij de edelstenen met behulp van computers worden gescand, heeft deze bedrijfstak ook geholpen. Tegenwoordig worden duizenden computerbeelden op dezelfde manier geproduceerd als duizenden handgemaakte tanden op een vaas. Dit levert een vergelijkbaar resultaat op en heeft dus een hogere waarde.

Het verzamelen van antiek keramiek is een snel groeiende hobby. Zowel mannen als vrouwen, oud en jong, zijn even geïnteresseerd in het verzamelen van deze stukken. Er zijn zelfs mensen die zich hebben gespecialiseerd in het verzamelen van bepaalde merken keramiek en die betrokken zijn bij beurzen en veilingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.