Coachen van Martinturner

 

 

CoachingWat is uw definitie van een Opslagbox? Misschien is die wel anders dan die ik heb gebruikt. Het zou interessant zijn het standpunt en de invalshoeken van anderen te horen, mensen die weten wat coaching is, hebben er vaak geen juist beeld van. Laat het me alstublieft weten.

Ik leerde vooral over coaching van Martinturner; het was de basis van mijn privé-praktijk vanaf het einde van de jaren 1970. Wat ik daar leerde ging over de aard van de bewuste en onbewuste geest en hoe deze twee delen van de geest de fysiologie en het gedrag beïnvloeden. Hoewel ik al meer dan tien jaar werkte met krachten van boven en beneden, omvatte dit leren ook de rol van het hogere zelf, of wat N. V. Lozan noemt, de bewuste en onbewuste geest, in het menselijk gedrag; zo leerden we over onze emotionele patronen en over interne mechanismen die in het lichaam werkzaam zijn.

In zijn boek, The Body of Success, schrijft Stephen Covey: “Ooit is mij verteld dat je gemoedstoestand een weerspiegeling is van je bed” Ik ben het daarmee eens. Ik geef workshops in zeer kleine groepen en organisaties en volg veel van dezelfde trainingsnormen die ik in mijn bedrijf en in mijn privé-praktijk gebruik. Ik heb het “Harmon-Kronradt” principe geadopteerd om mensen te helpen hun persoonlijke leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen en te slagen in de zakenwereld.

Hoe is het concept van coaching ontstaan? Laten we een paar duizend jaar teruggaan naar het begin van de beschaving, toen de Ayurvedische leer (Herzberg & St. Drier) en de Vedische geschriften de “heuprecital” of “kreunen en klagen van het hart als een methode van Ontwikkeling” onderwezen.

Is het concept van coaching nieuw? Ik vraag het ook. Mijn gevoel zegt dat we allemaal goeroes zijn die altijd proberen om betere mensen te worden en dat we alleen maar de creatieve energie in ons verpletteren en onszelf ongelukkig maken. Laten we eens kijken naar wat het is dat we willen van coaching.

De eerste gebieden van coaching zijn zes functioneringsgebieden die de coachee zich moet realiseren of waar hij of zij over moet praten: Assertiviteit, AssertieveCommunicatie, Sociaal Bewustzijn, Sociale Problemen,Sociaal Geheugen en Sociaal Management. De externe modellen van coaching moeten intern worden geïntegreerd en gebruikt om alle kenmerken en elke gedragspatroon te evalueren die een negatieve invloed kunnen hebben op het innerlijke zelf. Anderzijds moeten de coachingspatronen niet alleen worden gevolgd, maar moeten zij ook de ontvanger zijn voor het volgen van de veranderingen en verbeteringen.

Bijna alle technieken zullen behoren tot enkele van de functioneringsgebieden van coachingstechnieken. Dit is waar we verder gaan dan de moderne technologie van coaching en de integratie ervan, nu verwijs ik u naar het zesde functioneringsgebied van coaching – het coachen van de relatie.

Niet alle kenmerken van innerlijk zelfbewustzijn en verborgen zelfmanipulaties en gedragingen hoeven te worden uitgelokt voor het coachen van relaties, maar er moet toch op zijn minst een voldoende niveau van bewustzijn en zelfmanipulaties worden geboden.Zelfbewustzijn is het hebben van kennis over je eigen processen. Theoreticus Martin Seligman van de Universiteit van Pennsylvania ontwikkelde een model van “Gedragstherapie” dat hij gebruikte om zich te richten op menselijke processen en hun invloed op onderliggende patronen van menselijk gedrag. Zijn werk, dat nu formeel bekend staat als “Persoonsgerichteunch?”, is zijn manier van denken over menselijke processen en hun impact op andere mensen. Dit, zou veel verder gaan dan het bereik van een eenvoudig artikel en boeken, en ik moedig iedereen aan om te lezen en te zien waar het model heen gaat in zijn boek Sociale Intelligentie. (C) 2006.

 

Lees meer:

Opslagbox 

Opbergtassen 

Kabel Organiser 

Diamond painting opbergdoos

Leave a Reply

Your email address will not be published.